Saturday, May 3, 2014

Vaksali IPA 2

Vaksali IPA 2 (Vaksali, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Liigimääratlus - IPA

Tootjainfo: "Linnased: Chateau Arome, Chateau Cara Ruby, Chateau Pale Ale, Chateau Munich Light. Humalad: Belma, Summit, Crystal, Põlendmaa. Pärmid: Safbrew T-50, Safale US-05"

Väike lihtne pudel, heledates toonides sildil humalakäbi. Valge suuremulline vaht moodustab sõrmepaksuse kihi, mis on hõredusele vaatamata püsiv. Õlle värvus - kirkalt tume kuldoranž. Aroom on võluvalt eripärane, väga-väga puuviljane ja karameljas, meenutades ... noh ei teagi ... karamelliseeritud ploome? Või hoopis praetud pirne?

Esmamekk on tihkepoolne ja magus-mõrkjas. Keskmaitse on jõuline, kuidagi ... karvane ... ja konservpirne meenutav. Lõppmaitses säilub see rohmakus, kuid seda sulnistab litšimarjade ja üleküpsenud banaanide magusapoolne mõrkjus. Järelmekk muutub veelgi mõrkjamaks, meenutades kirbelt kadakaokkaid ja samblateed, mida on segatud vähese vaarikamoosiga.

Raskepoolse kehaga, alla keskmise karboniseeritud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkja buketiga rohmakavõitu humalarüübe. See jook tahaks enda kõrvale midagi vänget, nt ohtra sibula ja pipraga tursamaksa-salatit.
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment