Monday, May 19, 2014

St. Louis Premium Kriek


St. Louis Premium Kriek (Van Honsebrouck) pdl 0,25 l. alc 3,2 %vol. Liigimääratlus: puuvilja-lambic. Ratebeeri hinnang 47, beeradvocate oma 76.

Tootjainfo: "25% of Oblacinska Cherries with pits and an aging period of 6 months transform the basic lambic into this fruity red delicacy"

Tilluke sale pudelike, lihtne ja klassikaline sildikujundus. Heleroosa vaht moodustab sõrmepaksuse kihi, mis püsib üpris kenasti. Õlle värvus - kirkalt kirsipunane. Aroom - no mis sa kostad, kirss mis kirss :)

Esmamekk on kerge kehaga ja väga intensiivselt magus-hapukas. Keskmaitse meenutab naturaalset kirsikompoti vedelikku, kergelt mõrkjas noot tagaplaanil lisab ainult ehedust. Lõppmekis tuleb sisse veidi odralinnaste pehmust ja pisut pähklist raskust. Järelmaitse on mõnusalt kerge ja värske, magus-hapu ja õõõõõrnalt vürtsikas.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseeritud paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-magusa buketiga kuivapoolne rüübe. Naistekas selle sõna parimas tähenduses, kerge, lahja ja ehedalt kirsine. Hea dessertjook, kuigi klassikalises mõttes õllega pole miskit pistmist :)
----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment