Friday, May 30, 2014

Tume Sarviline

Tume sarviline (Parno katselabor-pruulikoda) pdl 0,33 l. alc 9,2 %vol. Liigimääratlus: imperial porter.

Tootjainfo: "linnased: Pale Ale, suitsulinnas, röstitud oder, Vienna, Munich, Pruun suhkur, šokolaadi linnas. Humal: East Kent Golding. Tammelaastud. Danstar Nottingham. IBU 37"

Väike lihtne pudel, heledal sildil talutab talupoeg sokku turule.Õrnalt kreemikat karva vaht moodustab pooleteist sõrme paksuse kihi, mis on väga märkimisväärselt püsiv. Õlle värvus - punakasmust. Aroomis domineerivad kuivatatud kirss ja suitsuploom.

Esmamekk on väga raske ja veinine, hapukas-magus ja soe. Keskmaitse loob keelel kõik tšakrad valla, pannes maitsemeeled süvenenult "OMMM" undama ja vaikselt edasi-tagasi õõtsuma. See on odraveinine ja suitsune, ploomine ja rosina-rummikeeksine elamus, millesse süvenemine võtab aega. Lõppmekk käänab keelele veel ühe sõlme sisse, pannes teda tajuma kohvi ja Vana Tallinna segu :) Kergelt kadakane ja samas kanarbikumee vimkaga, karvasepoolne ja agressiivne nagu vana sokk kunagi! Järelmaitse taandub aegamisi, veidi õlijalt mööda keelepära alla nõrgudes, jättes maha mõnusalt suitsuse elamuse, justkui oleks lõkke kõrval istunud ning selle kohal keedetud mesist kanarbikuteed joonud.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika-hapukas-magusa buketiga jõuline, veidi karvane rüübe. ÜBERTASAND on ta juba praegu, kuid sedasorti delikatess peaks vähemalt pool aastat järelküpsema, enne kui ta kogu täiuse avab! Süüa siia juurde ei sobi, pakuks vaid köögiviljadippi mädarõikakastmega.

-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment