Friday, May 23, 2014

Delta


Delta (Brussels Beer Project, Belgia). pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Liigimääratlus: belgia IPA. Ratebeeri hinnang on 92 punkti, beeradvocate pole veel koondhinnet välja töötanud.

Tootjainfo: "With a self-confident attitude, Delta stares straight at you with her golden eyes. The intensity of her exotic aromas will catch you by surprise but it is her lingering bitterness that will leave you defensless and make you surrender. Get away before it is too late, you really should not trust her innocent look. Brewed with Challenger & Citra & Smaragd hops. IBU 45"

Lihtne väike pudel, lihtne sildikujundus. Valge tihe vaht täidab 3/4 klaasist, vajudes suuremulliseks, kuid jäädes üsna püsivaks. Õlle värvus - kergelt uduselt kuldne. Aroom on õrnalt mõrkjas-vürtsikas ja ürdine. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja õrnalt vürtsikas. Keskmaits viskab ootamatult jõuliselt hapukasse värskesse õunamahla ja siis toob koheselt tagasi mõrkjasvürtsikasse kaneeliküpsisesse. Lõppmaitse on sädelevalt kerge ja kuivalt šampanjane, mõrkjalt puuviljane ja õrnalt vürtsikas. Järelmekk paneb juba silmad kergelt kilama ja põsed õhetama - selles pudelis on mängu ja lusti ja maitseelamusi kolme eest ... siin kihisevad kokku aroonialik mõrkjas parkiv mekk ja külmavõetud pohlade magusapoolne hapukasmõrkjus, hõõgveinilikud vürtsid ja kihisev karge külm valge vein.

Keskmise kehaga, väga tugevalt karboniseeritud paletiga, mitmekihilise vürtsikas-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI belglane, tripli ja IPA suurepärane segu. Siia juurde soovitaks mõnd vängemat ja vürtsikamat hallitusjuustu.
--------

pilt siit

No comments:

Post a Comment