Friday, May 16, 2014

Rukkirääk (5,9%)


Rukkirääk 5,9 (mitte segamini ajada sama pruulikoja aastataguse rüüpega Rukkirääk 6,0) (Põhjala, Eesti). pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Liigimääratlus: rukki eil

Tootjainfo: "Rukki-ale, mis on pruulitud kaheksast erinevast linnasesordist ning maitsestatud Cascade ja Chinook humalatega. Sisaldab odra- ja rukkilinnaseid."

Lihtne väike pudel, kirjuvõitu sildil õllele nime andnud linnukesed. Kreemikas vaht moodustab poole sentimeetrise kihi, mis taandub kirmeks, kuid püsib seejärel kaua. Õlle värvus - kirkalt hele murelipunane. Aroom on magus-hapukalt leivane, selle taga on tunda hea vee puhast lõhna.

Esmamekk on keskmisest suts kergema kehaga ja magusakas. Keskmaitse üllatab, jättes mulje tugevalt karboniseerunud rüüpest, pannes keelepinna teravalt kihisema. Lõppmaitses tuleb esile rukkiõllele tüüpiline nätskepoolne hapukas leivasus, lisandub humalate kadakane mõrkjus. Järelmekk taandub leebemaks, magus-hapuks leivaks, mis loob koduse ja turvalise tunde.

Keskmise kehaga, nõrgalt karboniseeritud paletiga, magusakas-hapukas-mõrkja buketiga jõulisepoolne rüübe. Sobilik pakkuda koos riivleivas praetud räimedega.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment