Monday, August 18, 2014

Americano

Americano (Siren, UK) pdl 0,33 l. alc 9,1 %vol. Liigimääratlus: topelt-IPA. Ratebeeri hinnang 96 punkti.

Tootjainfo: "Coffee IIPA.
What do you get when your Head Brewer leaves some dark malts in the tank before brewing an IPA? A chanche to be creative! A true *American Mild* sitting at a measly 9,1%. Packed full of Citra, Columbus, Cascade, Chinook, Mosaic, Comet and enough coffee beans to keep a barista on their foot for days. A grand mistake made (very) good.
Indigrients: Malt, Water, Hops, Yeast, Coffee"

Lihtne väike pudel, tume must-rohelistes toonides silt. Õrnalt kreemikat karva vaht on kahe sõrme paksune ja superpüsiv. Õlle värvus - õrnalt udune tume kastapunane. Aroom lööb silmad särama ja kõrisõlme liikuma - kaugeleulatuv kergelt vaigune kirbus ja lähedaltnuuskimisel vallanduv kohviröst on vaimustavalt mõjukas!

Esmamekk on tihkepoolne ja jõuliselt magus-mõrkjas. Keeleots krimpsutab pisut end, kuid teeb seda mõnusas vürtsikas soojuses. Keskmaitse on oikurjakuiheal moel mitmekihine. Alguses jõuliselt hapukas topeltekspressolik kohvisus, siis külmavõetud pihlakate magusmõrkjas paitus ja lõpus kreemine kohvikoogikese musi. Lõppmaitse lööb keelepäral kadrilli kohviubade ja pohladega, tilga valge rummi ja tamburiini kõlistavate mustlastüdrukutega. Järelmekk mõjub kui ülemäära kohvi joonud piduline, kes on korraga nii jommis ja pehme kui ergas ja vilgas ... no ei ole normaalne segu, keegi võiks selle kodaniku hotellituppa magama viia ... aga no kus sa sellega, meest kisub öökluppi ja rannale ja ujuma ja tantsima ja kõike korraga!

Raske kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga MEGARÜÜBE! See jook siin klaasis teeb silmad ette enamikele kohvidele ja õlledele ühekorraga. Soovitav anda vaid kõvasti ettevalmistunud friikidele, sest normaalse kodaniku peletab taoline elamus ilmselt kaugele eemale! Toidusoovitus - klaas jäävett piparmündiga paluks!
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment