Wednesday, August 6, 2014

Mahe Stout

Mahe Stout (Tanker, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Liigimääratlus: stout

Tootjainfo: "Dry Hop" ... eee ... kas te mehed mõnitate või? Kas te teete siis mõnda õlut ilma keedu lõpus humalaid lisamata?

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Põnevalt punakaspruun vahukiht on alla sentimeetri paksune ja mitte kuigi püsiv. Õlle värvus - totaalselt must. Aroom on kohvi ja kakao segune, magus-mõrkjas.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja intensiivselt hapukas. Keskmaitse seguneb väga mõnusal moel kokku apelsinikoore ja šokolaadi maitse. Lõppmaitse on kreemine ja veidi liköörilik, hapukas ja vürtsikas. Järelmekk alustab mõnusat mängu ... ja kaob kuidagi kiirelt. Aga üldmulje on väga-väga hea, ehkki kuivapoolsed kipuvad tavaliselt üsna kehatud olema ... see siin on aga kiiduväärt erand.

Keskmiset suts raskema kehaga, nõrgalt karboniseeritud paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERtasandi kuivapoolne rüüpeke. Retsept on paigas, kuigi pisut kõrgem karboniseeritus võiks kasuks tulla. Siia kõrvale pakuks ehk mee ja seesamiseemnetega kaetud magushaput kana.
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment