Monday, August 4, 2014

Everyday Anarchy

Everyday Anarchy (Brewdog, Šoti) pdl 0,33 l. alc 10,3 %vol. Liigimääratlus: belgia kange hele eil ... ehkki tootja ise ütleb et "veinivaadis laagerdunud imperial saison". Ratebeeri hinnang 70 punkti.

Tootjainfo: "If we could sum up Everyday Anarchy in one sentence, it would probably be “it doesn’t have to make sense.” Take everything you were expecting about this beer, and file it under I for Irrelevant. This French white wine barrel aged imperial saison has a plethora of intertwining aromas and flavours.
Malts: Extra Pale Cara Wheat Rye
Hops: Motueka Saaz Bobek
Twist: White wine barrel aged for 355 days On the nose, there’s raisin, caramel, sherry notes, apricot, plum; a fruit punch explosion from your glass, mixed with the presence of some sophisticated alcoholic aromas.
On the palate, there’s a running battle for dominance between bitter, sweet and sour. Peach melba, redcurrant, sour plum, spice, syrup, chewy toffee; the list goes on.
Everyday Anarchy is glorious insanity. Take the time to delve into its twisted charm, and you’ll be rewarded."

Alguses on paber. No selline lihtne pruun pakkepaber, millesse on keeratud pudel. Ja paberi peal on midagi ... no millest ei saa mitte mukimuhvigi aru. Kui paelake lahti harutada ja pudel välja õngitseda, siis võib oletada et see paganteabmis võis olla koerapeaga mehe kujutis ... aga ega see mõistmist lihtsamaks tee.

Sõrmepaksune kollakas vahukiht on keskmiselt püsiv. Õlle värvus - kirkalt tumekuldne. Aroom ... see on jubeveider :) Raskelt puuviljane, domineeriva mangoga, samas valge veini särtsakas kargus ja rosinakisselline tihke ollus on kah siin kuskil.

Esmamekk on keskmise kehaga ja intensiivselt hapukas-mõrkjas. Keskmaitse ... ojeerum, siin on koos nii mesi kui rosinad, eukalüpt ja aprikoos, kumkvaadid ja üleküpsenud ananassid. Põrgu päralt, see mõjub kui laevatäis troopilisi puuvilju!!!

Lõppmaitse meenutab juba veidi belgia kangemaid kloostriõllesid, siit leiab nii kommisuhkru magusust kui tripli vürtsikust. Kuid üldmulje on siiski õlgu hämmeldunult kehitama ajav ... no niiiii ülevõlli kompotine, et lausa ... veidralt põnev on noh! Järelmekk kisub ausalt öeldes natukese imalaks, neid kurjama troopilisi puuvilju ei jaksaks küll niiiiiiiiiii palju süüa, rääkimata sellest kui nad on taruvaigu ja calvadosega segamini.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-magusakas-vürtsika-magusa buketiga veeeeider rüübe, mis ei jäta kindlasti ükskõikseks. Kuid ka ma seda teist korda tahaks? Võib-olla aastakese pärast jälle :) Huvitav, kas sidruniviilu pakkumine siia kõrval oleks asjakohane? :)
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment