Monday, August 11, 2014

Tujukas Tuukan

Tujukas Tuukan (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,2 %vol. Liigimääratlus: kuiv rukki stout. Ratebeer ei tunne veel rüübet.

Tootjainfo: "Kui üks tuukan otsustaks Eestisse kolida, peaks ta ennast päris soojalt riidesse panema. Sõpradeks sobiksid talle meie rähnid, aga söögiga oleks keerulisem. Puuviljade nosimise asemel peaks ta midagi muud söögiks leidma. Midagi kohalikku - kartulit või rukkileiba näiteks. Noh kui oleks selline tuukan, pisut tujukas. 
Tujukas Tuukan on klassikaline kuiv stout, millele annab tujukuse rukkilinnas."

Väike lihtne pudel, punakas silt. Pruunakas vaht moodustab sõrmepaksuse kihi, mis vajub kirmeks, kuid püsib siis kenasti. Õlle värvus - punaka helgiga must. Aroomis on veidi suitsu ja kuivatatud musti ploome ning kakaod.

Esmamekk on kergepoolne ja mage-mõrkjas. Keskmaitses tuleb esile suitsusel foonil mõrkjas šokolaad. Lõppmaitses jõuab kohale rukkilinnaste iseloomulik hapukas täidlane mekk, mis on seekord kergelt kõrbenud kooriku taoline. Järelmekk on hapukas-magus ja mõnusalt leivaselt toekas.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga mänguliselt muutuva buketiga mõnus kerge kuivapoolne tume rüübe. Paras pakkuda riivleivas paneeritud praeräime kõrvale.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment