Saturday, August 9, 2014

Cuvée Alex le Rouge

Cuvée Alex le Rouge (BFM, Šveits) pdl 0,33 l. alc 10,276 % vol ... esmakordselt näeb Gambrinus
kolme kohta koma järel :) Liigimääratlus: imperial stout. Ratebeeri hinnang: 90 punkti 

Tootijainfo: "An extreme black beer whose nose goes toward pepper, vanilla, ashes, tobacco and fresh hops. It reaches the palate all in softness, but quickly becomes intensely bitter, though not very dry. Long and satisfying finish.
This Cuvée was created in the honor of the Jurrassian revolutionist Alex Le Rouge. Enjoy this wonderful Cuvée at about 10°-12° Celsius (50°-53°F), with a crunch of bitter Chocolate or a Cigar. Cuvée Alex Le Rouge can be sequestrated for a few years in a cellar. Ingredients: water, barley malts, hops, cane sugar, yeast, Serawak pepper, Russia tea, Bourbon vanilla."

Väike matsakas kääniskorgiga pudel. Sildil Punatäht ja kiri "Jurassian Imperial Stout" :))

Kahe sõrme paksune pruunikashall vahukiht on väga püsiv. Õlle värvus - häguselt tumepruun. Aroom on raske, kakaone ja veinine, siit leiab vaniljet ja punast sõstart.

Esmamekk on raske ja ... veider, aga nauditavalt mõnus! Käärima läinud must tee, mustikas ja toore kakao ja mingite kummaliste ürtide segu! Keskmaitse on kakofooniline segu portveinist, mustikamoosist, vürtsköömnetest ja lagritsast. Lõppmaitse hakkab juba pipraselt õhetama, tõmmates käima arusaamatu lõõtsmooniku, mis puhub välja kõrrrvetatud leivakooriku, kakaojoogi, rummikoola ja aniisiviina aure. Järelmaitse mõjub matsakalt nagu neegrimemm, kippudes sind oma kallistustega lämmatama ja banaanilehes küpsenud bataatitega üle toitma. See on tüse ja toekas, magus ja üleäärte valguvalt maitseküllane.

RRRaske kehaga, tugevalt karboniseerunud ja õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika-mõrkjas-magusa buketiga ÜRGSELT JA ÜÜRATULT VEIDER rüübe. See on lihtsalt lollakalt maitseküllane friigiõlu, kindlasti mitte igamehelemmik. Siia juurde ... noh mull toodi just hatšapuri :)
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment