Tuesday, August 12, 2014

Dr.Jones

Dr.Jones (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Liigimääratlus: american IPA

Tootjainfo: "Keskmise kehaga hele õlu parimate ameerika humalatega. Koostis: vesi, linnased, humal, pärm."

Lihtne väike pudel, kribukirju sildikujundus. Erkvalge vaht täidab 80% klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolselt kuldne. Aroom on fantastiliselt mahlane ja puuviljane, magusmõrkjas ja tsitruseline.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitses tervitab keelt mango ja papaia seguga, hapukas ja vürtsikas laine lööb silmad särama. Lõppmaitse paneb mõnust nurruma - siin on oivalises tasakaalus kõik neli baasmaitset ja lisaks veel särtsuvat helget innukust, mida sellest pruulmeistrist visuaalselt väga ei paista, kuid klaasi sisust on tunda küll :) Järelmekk mõjub pikalt ja mõrkjalt, veidi biskviitjalt ja vaiguselt, värskelt ja elurõõmsalt.

Keskmisest suts raskema kehaga, väga tugevalt karboniseeritud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika, oivaliselt tasakaalus buketiga ÜBERTASANDI humalaneste! Siia juurde sooviks pehmet, aga vänget hallitusjuustu.

------------
#2 - karboniseerumine on nüüd mõõdukas. Aroom on sisuliselt sama, ehk vaid veidi pärmisem. Maitses on rohkem mõrkjust ja vähem magusust, kuid õlle mahlane-puuviljane üldolemus on üsna samaks jäänud.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment