Thursday, August 14, 2014

Pange eil

Pange eil (Kikka pruulikoda, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,4 %vol. Liigimääratlus: imperial amber ale.

Tootjainfo: "Imperial Amber Ale –  Käre Kikas versioon kus on suurendatud oluliselt karamell-linnaste osakaalu. Kombinatsioonis vähendatud IBU-ga toob see maitses esile vürtsikad ja nätsked noodid. Imperial Amber Ale on vähetuntud õllesort, mida iseloomustab kõrge karamell-linnaste osakaal kuid duubel IPA-le iseloomulik humalate ja alkoholisisaldus. Õllegeeniustele teadmiseks, et selle märjukese iseloomulikeks parameetriteks on OG 1.080-1.100, FG 1.020-1.028, ABV 7.9-10.5%, IBU 55-85, SRM 10-15.
Linnased: Pale Ale, Vienna, Crystal, Munich Light. Humalad: Columbus, Chinook, Cascade. Kuivhumaldatud: Chinook, Cascade. IBU 80"

Lihtne väike pudel, tehniline kuid esteetiline sildike. Tumekreemikas vahukiht on sõrmepaksune ja väga tugevalt püsiv. Õlle värvus - häguselt kastanipruun. Aroomis alguses vaigune mõrkjus, mis aga taandub marjaseks ja karameljaks hapukas-magusaks.

Esmamekk on väga tihke kehaga ja intensiivselt hapukas-vürtsikas, lausa pohlane. Keskmaitse ... oijutt, kui mintmekihiline see on! Alguses lajatab laia lataka hapukasmõrkjas pohl ja samblaleotis, seejärel tuleb esile kohvikreemine tihke mõrkjasmagusus, lõpus aga leivane nätskus. Lõppmaitses segune leiva ja taruvaigu tihke suudparkiv tummisus ja pihlakanalivka mõrkjamagusus. Järelmekk on tihke, tummine, raske nagu vana töömehe käepigistus ja otsusekindel kui noor börsimaakler. See näib kui pohlavarrest väljapigistatud ja siis külma käes magustunud looduse enda mahl!

Ülimalt tihke kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja raskelt õlija paletiga, hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magus-mõrkjas-magusa buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Kui ta saaks veel üks nädalake laagerduda, et pärmi jäljed lõplikult kaoksid, siis oleks tegu MEGARÜÜPEGA! Siia juurde peab pakkuma ... no ma ei teagi, midagi väga tummist, nt hernetampi suitsulihaga!
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment