Wednesday, August 20, 2014

Liquid Mistress

Liquid Mistress (Siren, UK) pdl 0,33 l. alc 5,8 %vol. Liigimääratlus: red IPA. Ratebeeri hinnang 96
punkti.

Tootjainfo: "A 5.8% west coast red IPA: burnt raisins and crackers balanced by citrus.
Liquid Mistress is our femme fatale – mysterious, seductive and disarming. She draws and charms drinkers with her full, red colours. You will soon desire her biscuit-and-burnt-raisin malt base, and peach and grapefruit spark.Her devious hop hit will steal your breath."

Lihtne väike pudel, väga omapärase esteetikaga sildike kujutab naisenägu viljapeade, humalate ja tsitruste vahel. Kreemikat karva vaht täidab pool klaasi ja on väga püsiv, haakudes kenasti klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kirsipunane. Aroom mõjub mõnusalt, mahedalt vaiguselt ja kadakaselt, koduselt ja puiduselt. 

Esmamekk on keskmisest suts kergema kehaga ja tugevalt hapukasmõrkjalt. Keskmaitse meenutab esmalt vaarikavarreteed ja punasesõstra marmelaadi, siis muutudes aga täidlasemaks ja karameljalt mõrkjasmagusaks. Lõppmaitse on mõrkjalt krapsakas, ürdine ja rosinane, üleküpsenud pirnide ja külmavõetud jõhvikate taoline. Järelmekk mõjub biskviitjalt, mõrkjas-vürtsikalt ja meenutab värskeid kreeka pähkleid. 

Keskmise kehaga, üle keskmise karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga übertasandi rüübe. Tõsi küll, IPA jaoks jääb ta veidi leebeks, olles pigem "amber ale" (nagu teda nimetabki ratebeer) ja tubli ESB kanti. Toidusoovituseks - õuntega küpsetatud part.
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment