Tuesday, August 19, 2014

Bearded Lady

Bearded Lady (Magic Rock, UK) kraanist. alc 10,5 %vol. Liigimääratlus: imperial stout. Ratebeeri hinnang 99 punkti.

Tootjainfo: "Say hello to the Bearded Lady, our uncompromisingly big and beautiful Imperial Stout. Born from our Dark Arts recipe she uses masses of magical malts to deliver deep chocolate, rich coffee and vinous berry flavours all complemented by a balanced yet subtly spicy hop profile. Powerful, robust, intriguing; yet decadently smooth and sumptuous, the lady demands respect…"

Tumepruun sõrmepaksune vahukiht püsib üsna kaua. Õlle värvus - kuristikmust. Aroom mõjub sama sügavalt või veelgi kuristikumalt ... see on pehme ja vetruv, tihke ja täidlane, kakao ja koorešokolaadi segune.

Esmamekk tervitab su keelt kui neegrinaise kallistus - see on pehme ja südamlik, veidi pealetükkiv ja luidragistav. Keskmaitse paitab keelt kui satiinvoodris kolmekordne suletekk, siidine ja raske, soe ja veidi higistama ajav :) Kreemiselt šokolaadine ja kohviliköörine, õrnalt kaneeline ja ploomilinalivkane on see hunnnnnitu segu.

Lõppmaitses on meie armas kostitaja, džunglikülas pidulaudu kokku seadev külavanema naine juba oma seelikud üles käärinud ja jagab tantsiskledes ja käsi plaksutades külalistele korraldusi - sina istu siia, aga sina mine too lõkkeasemelt bataat ja kana palmilehes kohale. See ilma muusikata rütmitunne, mis õilsast neegritarist hoovab, paneb temasse suhtuma sügava lugupidamise ja imetleva heldimusega. Kui õnnelik ja sügav on see impulsiivne soe naeratus ning kui külluslikult mõjuvad ka lihtsaimad road!

Järelmekk sunnib suisa nurruma ja istumise alla seatud matilt püsti hüppama. Pool küla on kokku tulnud, et merekaldal tantsida ning see pimedusse sumbuv trummitüma ajab ka valge mehe pehme keha õõtsuma. Kui õnnestuks ise elada sellises kakaoliköörises õõtsumises, siis võiks unustada kogu lääne tsivilisatsiooni virvatuled ja tunda end nagu ennemuistses laulus "Sest nagu laineis langust ma õõtsutan keha" :))

Roppraske kehaga, naftaliku paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga KOSMILINE RÜÜBE. Igasugune toidupakkumine on loll nali ... seda klaasikest tuleks tinistada nii umbes tunnike ning ajada sinna juurde seestunud näoga seosetut jura ja olla seejuures ogaralt õnnelik!
-----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment