Sunday, August 24, 2014

Big Chief

Big Chief (Redemption, UK) pdl 0,5 l. alc 5,5 %vol. Liigimääratlus: IPA. Ratebeeri hinnang 87 punkti.


Tootjainfo: "Big hoppy IPA style beer, packed full of Kiwi hops with hints of honey and nectar and plenty of tropical citrus and floral notes."

Lihtne keskmist mõõtu pudel, lakoonilise must-rohelise kujundusega silt. Erkvalge kahe sõrme paksune vahukiht on hõre ja kiirelt taanduv, kuid mõningaid jälgi klaasiseintele jättev. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne kuldne. Aroom mõjub juba kaugele kargelt tsitrusjalt, lähedasel nuuskimiselt muutub see mandariinimahlaseks.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja intensiivselt hapukas-mõrkjas. Keskmaitse jätkab tsitruste üldtooni, kuid siia lisandub ka veidike diatsetüüli. Lõppmaitse meenutab värskeltpressitud greibimahla, olles keeltkratsivalt mõrkjas ja mee ja taruvaigu seguselt magus-vürtsikas. Järelmekk on meeldivalt värske, sädelev ja ürdine, takerdudes pikaks ajaks keelepärasse.

Keskmisest suts kergema kehaga, mõõdukalt karboniseeritud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga übertasandi rüübe, mille muidu suurepärases maitsepildis on väikeseid vääratusi, ilma milleta oleks tegu absoluutse tipuga.
--------
pilt isetehtud


No comments:

Post a Comment