Friday, March 1, 2019

Gose to Jamrock


Gose to Jamrock (To Øl, Taani) prk 0,5 l. alc 3,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Grodziskie/Gose/Lichtenhainer" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb "Sour - Gose" ja 3,73 puntki

Toojainfo: "A double wheat Gose brewed with Mango, Guava and Cane Sugar. Made with Mosaic Hops and matured with Jamaican Rhum soaked oak chips."

Pühaste keldrist kaasa ostetud purk. Sõrmepaksune erkvalge vaht on mõõdukalt püsiv. Õlle värvus - kirkalt helekollane. 

Aroom on ülimalt mahlane, magus-hapukas, puuviljane, õrn soolakas vine toonitab troopilist mahlasust, muutes selle kergeks ja fenomenaalselt värskeks.

Esmamekk on ülikerge kehaga ja hapukas-soolakas, vesine ja lõhna kõrval kahvatu. Keskmaitse aga muudab asja - mõrkjas-hapukas greibine kargus suliseb suisa kõrvust välja, pannes süljenäärmed turbotempos tööle ja äratades kõik kuni viimseni maitsenäsakesed ärevile. 

Lõppmaitse - halllleluuuuja kõikidele mahlajumalatele ja -saatanatele - see jook on plumpsuv, kohisev-hahisev-mulisev, andes uue sisu sõnale "mahlane", lauldes sellele elumahlade kergekaalulisele kuningannale hosiannat ja ümisedes paganlikku õnnelaulu.

Järelmekk. Njaaaaa, see on ilmselt parim gose mida vana Gambrinus on kunagi mekkinud! Soolasus on täpselt parajas asendis, kõik see muu paradiislik jahe mahlasus sekundeerib ja paradeerib ja aplodeerib sinna juurde.

MEGA! Harva juhtub seda, et nii kerge jook sellise hinde saab, aga no kuramusekuram - see on hüpnootiliselt hea klaasike, millega end turgutada pika tööpäeva järel ... või siis mõnel raskemal hommikul :) Kõike seda mõistagi juhul, kui gose kui õllestiil teie jaoks üleüldse aktseptaabel on.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment