Monday, March 11, 2019

Laudatur XVIII (revisited)


Laudatur XVIII (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "American Strong Ale", hinnang 92 punkti. Untappd ütleb: "Strong Ale - American" ja 3,98 punkti.

Tootjainfo: "Special release. An intense, multi-layered and palatable ale blend; Imperial Stout aged in Heaven Hill Bourbon barrels give us sweet notes of vanilla and oak, while Barley Wine aged in The Macallan barrels showcase notes of ripe berries, toffee and hints of whisky. Aged to perfection and blended by our Barrel Master. Drink now, or cellar for years to come.
IBU 52"

Kuna u aasta tagasi seda jooki hinnates ütlesin, et andke sellele joogile aega, siis külastan teda uuesti. 

Karbot on rohkem, kohe topelt rohkem. Aroomist on kogu see aastatagune alkoholine teravus kadunud, jäänud on vaid rosinad ja heres.

Maitsed. Ohjaaaaa! See mu härjad, see on nüüd see, mida otsida ja nautida. Toon välja vaid ühe tistaadikese aastatagusest kirjeldusest "Pekaanipähklid ja kakao, mõrušokolaad ja šerri." Kõik see on siin olemas, mahenenud on vaid toonane nusserdav alkoholine teravus. Noh päris ära ta ju kaduda ei saa, ikkagi enam kui 10% kraam, aga nüüd on ta täpselt balansis.

MEGA! Eelmise kirjelduse lõpuks ütlesin: "Veidi noor on see kraam, suti kärsitu, tiba rahutu. Andke talle aega. Nii aasta kuni kuus." Ja nüüd ma ütlen, et see aasta on mõjunud ülihästi. Ülejäänud viis aastat mõjuvad ilmselt veelgi paremini.

No comments:

Post a Comment