Thursday, March 7, 2019

Ölut


Ölut (Pihtla pruulikoda, Eesti) pdl 0,33 l. alc ~6,6 %vol. Ratebeeri liigimääralus: "Sahti/Gotlandsdricke/Koduõlu" ja hinnang 46 punkti. Untappd ütleb: "Sahti" ja 3,5

Tootjainfo: "tegemist on keetmata virdest tehtud õllega. Kasutatud on pinnakäärituspärmi."

Väike madal pudel, ebainformatiivne, kuid lustakas sildike. Sõrmepaksune valge vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - hämuselt kollane. Aroom on tugevalt magus, pärmine, koduõllele omane, aga ka belgiapärase puuviljasusega.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja magusakas. Keskmaitse muutub tihkemaks, kreemiseks, tugevalt pärmiseks, biskviitjaks ja magusalt puuviljaseks, virsiku-keeksi meenutavaks. Lõppmaitses tuleb huvitav värske kurgi noodike, kuid siis kaob see jällegi virsikute ja pärmitaignase kodusaia sisse ära. Järelmekk meenutab oma hapukas-magusas nätskuses kreegimoosi ja puuviljakeeksi.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja nätske paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-vürtsikas-magusaka buketiga omapärane rüübe. Et vana Gambrinus on varases nooruses samasuguseid koduõllesid saanud, siis on sellel asjal autentne mekk man. Kommertslikult müümiseks tänapäevases väiketoodetud õllede üldmaastikul aga veidi liiga lihtne, kuigi "eheda vanakooli koduõllena" oleks mingi nišike isegi olemas.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment