Tuesday, March 19, 2019

Ķi


Ķi (Malduguns, Läti) pdl 0,5 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Spice / Herb / Vegetable", hinnang 62 punkti. Untappd ütleb "Brown Ale - Other" ja hinnang 3,44

Tootjainfo: "Brown ale with garlic"

Keskmist kasvu pudel, sildil midagi keemilist :) Kollane vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib kaua. Õlle värvus - kirkalt punakaspruun. 

Aroom. Mnjaaaaaaa. Ja vaata ongi küüslauk! Kergelt röstitud küüslauk (nagu ma seda pruulmeistrite käest tean). Aga samavõrra tahab aju öelda - küüslaugupealsed! Siiamaani oli vana Gambrinus elanud õndsas teadmises, et küüslauku õlle sisse ei saa panna. Et kui paned toorelt, siis maitseb jõledalt. Ja kui röstid, siis pole enam ju seda küüslaugu mekki. Aga näe lätlased va sigudikud tegid selle tembu ära!

Esmamekk on keskmise kehaga, magusakas ja veidi küüslauguselt õhkav. Keskmaitse - röstiselt mõrkjas-magusakas ja KÜÜSLAUGUNE! Lõppmaitse - hapukas ja kuivapoolne ning nüüd juba veidi leebemalt küüslaugune. Järelmekk - mõrkjas-hapukas ja järjest leevenduvalt küslane, üha äratuntavamalt röstküsla sarnane. 

Friigikas! Lätlased! Need imeliselt põikpäised lätlased. Kõik teavad et küüslauguga õlut ei tehta, aga nemad näe tegid. Kuna vanale Gambrinusele küsla meeldib kohe üliväga, siis on ta ka õnnelik. Kõik ülejäänud arvamused pole olulised :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment