Sunday, March 3, 2019

Kirss Tordil


Kirss Tordil (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Fruit Beer" ja hinnang pole välja kujunenud, untapped ütleb "Fruit Beer" ja hinnang 3,23

Tootjainfo: "Hefeweizen on kuningliku ajalooga õllestiil ja see vist pelutabki stiilidega katsetajad eemale. Sellest on natuke kahju, sest tegemist on väga erilise ja põneva õllega. Meie otsustasime selle uhke õlle segada seljatäie Morello kirssidega. Tulemuseks on sügavpunane ja pisut hägune õlu kus saavad kokku ajaline ja ajatu, et üksteis täiendades päris uusi ja põnevaid elamusi luua.
IBU 17"

Väike lihtne pudel, sildil noor ja vana kirss :) Sõrmepaksune halliakas-roosa vahukiht kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - ebamääraselt tuhm punakas. Aroom on üsna magus ja meenutab kirsikompotti.

Esmamekk on keskmise kehaga ja õrnalt hapukas. Keskmaitse on hapukas-magusakas, tuhmilt kirsine ... noh nagu oleks seda kirsikompotti üsna pikalt ja põhjalikult keedetud. Lõppmaitse aegu lisandub huvitavat mõrkjust, mida ei oskaks küll siduda ei nisuga ega kirsiga, aga muudab maitsetaju kuidagi värskemaks. Järelmekk liigub aga tibake magusamasse külge, tuletades nüüd hetkeks meelde ülemäära küpset kirsimarja või pigem samasugust murelit.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-magusaka buketiga nii ja naa rüübe. Ühest küljest tuleb Lehekojalasi kiita katsetamisjulguse eest ... aga katsetajad peavad leppima ka sellega et mitte kõik katsed ei õnnestu. See õlu siin paneb üsna küsivalt asjale otsa vaatama - mida teha taheti ja mis välja tuli? Klassikaline saksa täidlane, tavaliselt banaanine nisuõlu ja kirss ... mis saaks valesti minna? Aga näe. Nisuõllena see enam arvesse ei lähe, kirsiõllena pole kah suurem asi. Ainuke müügiargument - kui te soovite mitte-magusat kirsiõlut, siis proovige järgi.
---
Pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment