Tuesday, March 26, 2019

Your IPA


Your IPA (Melvin, USA) prk 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 76 punkti. Untappd ütleb: "IPA - American" ja 3,71 punkti.

Tootjainfo: "Initially, when making this beer, the idea was that we would be using Columbus hops as the defining character. But then we had a realization…using lupulin powder is the latest hop technology available globally, increasing aroma without increasing perceived bitterness. Utilizing cryopowder in Your IPA will increase the everyday yield.
Combined with using a more efficient centrifuge production, we can provide a better value for you and your everyday IPA. This also allows us to give proceeds of the beer to charity, so we’ve hatched a master plan…
IBU 88"

Väike purk, sildil ... mul on tunne, et see ilmselt peaks vist midagi rääkima koomiksikeeles, aga näed minule ei ütle see peeglinägu jms midagi. Erkvalge vaht täidab pool klaasi ja püsib väga kaua, haakudes kenasti pitsmustrina klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on väga karamelline ja aromaatne, ehkki see aroom meenutab pigem küll kommisuhkrut kui värskeid humalaid.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusaksa-mõrkjas. Keskmaitse meenutab kreekide ja pärnaõite ning kummeli ja kressiõite ning veel seitsme söödava leebe ürdi segu. 

Lõppmaitse ... nommmmaieta ... heinapepredest tehtud dessert? Vannitäis kummeliõisi? Järelmekk toob mängu täisküpse meloni, millesse on torgatud kaks nelgitera.

Keskmisest veidi raskema kehaga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga heas mõttes veider rüübe. Mnjah. Noh aromaatne see klaasike ju tõepoolest on, nagu lubatud. Aga IPA'de maailmas on see pigem selline vanakooli heinane tegelane, mis on uudse tehnoloogia abil korrus kõrgemale upitatud.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment