Thursday, March 21, 2019

Vaelensi


Vaelensi (Lerwick, Šoti) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Spice / Herb / Vegetable" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb "Spiced / Herbed Beer" ja 3,41 punkti

Tootjainfo: "Brewed with Honey, Chilli and Ginger"

Väike lihtne pudel, sildil pruulikoja tunnus-loom šetlandi poni. Valge vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt punakaspruun. Aroom on üsna magus ja selge, ehkki õrna ingveri tooniga. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas, mõni sekund keelotsal hoidmist toob esile mõnusalt end üles keriva tšillise õhetuse. Keskmaitses on magusakas ja pähkline, tšilliselt erk ja särts, ingver jääb selle piprakese varju. Lõppmaitses jätkub mõnus õhetus, milles nüüd on juba tšilli ja ingver kõrvuti tajutav. Järelmekis ilmutab end korraks ka meevahane pehme noot, kuid siis jooksevad vürtsikad poisid selle pehmuse mürtsuga maha nagu ragimeeskond.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, vürtsikas-magusakas-vürtsikas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERtasandi rüübe. Julgelt disainitud vürtsõlu, milles ingver ja tšilli maavõistluses jääb paraku küll kaotajaks mesi, kuid see ei vähenda joogi kiiduväärsust karvavõrdki!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment