Thursday, March 14, 2019

Killer Bees


Killer Bees (Melvin, USA) prk 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Golden Ale / Blond Ale" ja hinnang 44 punkti. Untappd ütleb: "Blonde Ale" ja 3,52 punkti.

Tootjainfo: "Clean, smooth, slow motion, easy drinkin', honey. The palette cleanser extraordinaire. Perfect for mowing your unwatered lawn, sipping in the shower, or fishing on a Sunday. Low in alcohol, but high in enjoyment, this beer will not let you down..... and if it does? Give it a good talking to.
Dear Enjoyer, Our award winning honey ale starts as an American blonde, we then add around 8lbs of light clover honey per bbl. The honey adds a subtle sweetness and light honey nose."

Väike purk, sildil mesilasmundris ja õllekannuga vang? Erkvalge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt heledapoolne kuldne. Aroom on kergelt magus ja miskipärast maisimannat meenutav. 

Esmamekk on väge kerge, lausa vesine ja hapukas. Keskmaitse muutub veidi vormikamaks, mõrkjas-hapukaks ja kergesti äratuntavalt mesilasvahaseks. Lõppmaitse areneb veelgi tihkemaks, hapukas-vürtsikaks, maisipudru taoliselt magusaks ja veidi vahajalt kleepjaks. Järelmekk liigub aga kolakaga tagasi ülemäärasesse vesisusse, kuigi maitse jääb meeldivalt ja mahlaselt mõrkjas-hapukaks.

Mänguliselt liikuva kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga. hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga veidi vastuoluline rüübe. Ühest küljest on tal ju neid maitsenüansse rohkem kui mitmel teisel õllel kokku, aga see ei moodusta kuigi kaunist tervikut.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment