Saturday, March 9, 2019

Jaffa Cake


Jaffa Cake (Nurme, Läti) pdl 0,33 l. alc 10,5 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda rüübet. Untappd ütleb "Stout - Imperial / Double" ja hinnang 4,38

Tootjainfo: "Jaffa cake inspired luscious imperial stout brewed and dry hopped with cocoa, vanilla and orange peel."

Väike lihtne pudel, lillakas-mustal sildil huvitavad kuldsed kübemed. Pruun vaht täidab üle poole klaasist kuid vajub väga suuremulliselt hõredaks. Õlle värvus - mõistagimust. Aroom huvitaval kombel ei sisalda ühtegi kirjelduses nimetatud asja, pakkudes selle asemel lahkelt hapukaid ploomiseid varjundeid. 

Esmamekk on raske kehaga, õline ja tummine, tuhmilt mõrkjas-magus ja soe. Keskmaitses tuleb üsna selgelt esile kakao kuiv tuhm mõrkjas-hapukus. Lõppmaitses lisandub magus vaniljene noot. Järelmekis on olemas ka mõõdukas apelsinikoore õline mõrkjus. 

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlise paletiga, mõrkjas-magus-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusa buketiga HEA taseme rüübe. Vana Gambrinus on siiralt hämmeldunud, et mille peale Untappd keskkonnas kõik need lätlased tirelit viskavad ja jooki nii kõrgelt hindavad? Einoh, tubli tükk tumedat õlut ja mingi sarnasus kõnealuse küpsisega on ka olemas, aga nt hiljem tühjast klaasist vastuhoovav kuivava vere lõhn pole üldse meeldiv.

No comments:

Post a Comment