Thursday, March 21, 2019

Windy Hill


Windy Hill (Mikkeller San Diego, Taani) prk 0,5 l. alc 7,0 % Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy / New England" ja hinnang 97 punkti. Untappd ütleb: "IPA - New England" ja 3,98.

Tootjainfo: "Hazy IPA
IBU 70"

Keskmist kasvu purk, sildil lendab Mikkelleri mehikesel tunnuskaabu peast. Valgev vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib väga kaua, haakudes ka kena vahupitsina klaasiseintele. Õlle värvus - hämuselt tuhmkollane. 

Aroom on ebamääraselt hapukas, meenutades marineeritud õunu. Ja ... kui nüüd pikalt ja aeglaselt sisse hingata, siis viskab kummalist mädarõikalikku vürtsikat nooti sisse.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja magusakas. Keskmaitse on magusakas ja mehune, mango ja meloni ning virsiku segune. Lõppmaitses lisandub mõrkjamat noodikest, mango muutub veidi toorepoolseks. Järelmekk on taaskord mehune, mõrkjas-magusakas ja pehmeke.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magsuakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Mehusema otsa NEIPA, mida võib küll kindlasti soovitada kui üsna kena stiilinäidet.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment