Friday, March 8, 2019

Koristusjärgne õhtu


Koristusjärgne õhtu (Rotiküla, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,5 %vol. Liigimääratlus: kange tume nisuõlu

Tootjainfo: "Linnased: Pilsner, nisulinnas, šokolaadi nisulinnas. Humalad: Mt.Hood, Opal. Pärm: WB-06"

Tegemist on omamoodi edasiarendusega või paralleel-pruuliga õllele "Viljakoristus"

Väike lihtne pudel, sildil nisupõld. Pruunuakas-kreemikas vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib päris korralikult. Õlle värvus - kirkalt rubiinpunane. Aroom - magusakas ja õrnalt šokolaadine, meenutades täisteraviljaküpsiseid, mis on omavahel kokku seotud piimašokolaadikreemiga.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja üsna surisevalt hapukas-magus, keeleotsa kirvendama panev ja liköörilik. Keskmaitse mängib vastuolulist mängu - ühest küljest kihiseb ta keelel nagu limonaaditablett, teiselt poolt aga silub keelekülgi sumeda šokolaadijäätisekokteilina. Lõppmaitse on vürtsikas, mukaadi, nelgi ja kardemoni segune, sädelev ja surisev, gaseeritud kreegimoosina keelt kõditav (ei siin ei ole tugevat mulli, vaid tegu on meeldivaima keeletajuhäirega). Järelmekk mängib keelepäral šokolaadist kammipilli ja lööb murakaliköörist timpanit taktiks.

Raskepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud ja mängulise paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERtaseme rüübe. Mõnus ja jõuline tegelane, mis ei jäta kindlasti ükskõikseks, kuid ei saa kunagi ka masside lemmikuks.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment