Sunday, March 10, 2019

Three Pleasures: Whiskey (revisited)


Three Pleasures: Whiskey (Lehe / Cool Head, Eesti / Soome) pdl 0,33 l. alc 9,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Specialty Grain" ja hinnang 90 punkti. Untappd ütleb "Bock - Doppelbock" ja 3,76 punkti

Tootjainfo: "Rye doppelbock aged in rye barrels"

Umbes aasta tagasi sai sama kraami hinnatud, vaatame kuidas on aeg mõjunud.

Väike lihtne pudel, sildil vist tšello? Pruun vaht täidab 90% klaasist ja püsib kaua. õlle värvus - kirkalt tume kastanipunane. Aroom on oivaliselt ümar ja vaniljene, boki enda pähklitoon seguneb seisma jäänud leiva magusaka noodiga. Üliaeglasel sissehingamisel triperdab ninaservas mingi kummaline hallitusenoodike, kuid selle tajumiseks peab vaeva nägema.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusakas-vürtsikas, soe ja kribelev, iiriskommi nootidega. Keskmaitse muutub hapukamaks, mahlaselt kreegiseks ja ümaralt vaniljeseks. Lõppmaitse jaguneb ühelt poolt röstpähklise ja biskviidise maheduse ja teisalt veinise-pirnise mahlakas-hapuka isutekitaja vahel. Järelmekk maheneb imeliselt mõnusaks vaniljeseks pehmeks pumatikommiks, mida pakutakse koos ploominalivkaga.

Raskepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-hapukas-magusaka buketiga Megatasandi rüübe! See kraam on aastase seismisega kenasti ümardunud, esmane alkoholine torge taandunud ja joodavus veelgi paranenud.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment