Sunday, October 20, 2019

Buckwheat Invocation - Port/Whisky BA


Buckwheat Invocation - Port/Whisky BA (Pühaste / WhiteFrontier, Eesti / Šveits) pdl 0,33 l. alc 10,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Imperial Flavored", hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - New England" ja hinnang 3,94.

Toojainfo: "Portveini ja viskivaatides laagerdunud Buckwheat Invocationi eriversioon"

Väike lihtne pudel, hõbedane silt ja oranž vahakael. Sõrmepaksune tumepruun vahukiht pole küll püsiv, kuid kleepub tihke vahujäljena klaasiseintele. Õlle värvus - MUST. Aroomis segunevad röst, melass ja viski.

Esmamekk. Tontjalt raske ja mõnusamail moel magus-hapu-mõrkja kolmnurgas keskkohta pesa teinud. Ploomine ja vaskne.

Keskmaitse. Portveini hapukas-täidlane viinamarjasus loob ideaalse kuiva ja samas rammusa põhja. Viski vaniljene pehmus laotab sellele suleteki ja koheva siidpüüris padja.

Lõppmaitses domineerib röstine mõrkjashapukus, ploomike on ahjus küpsenud ja veidi kõrbenud, rosinad šerris ligunenud ja datlid rummikest endasse imanud.

Järelmekk on raske, rammus ja oivaliselt tasakaalus. Jah see on dessertõlu, kuid ta ei lämmata magususega. SUUUR ja võluv on see suutäis.

MEGA!!! Ülimalt nauditav kraam. See juhtum, kui vaadihoidis on tunduvalt parem kui algversioon, tuues selle välja liige magususe lõksust, lastest tunda nii portveini kui viskivaadi kihistusi. Tithipeale lähevad mitme-vaadi-hoidised mudruks kätte, kuid see siin on üsna ideaalne teostus taolisele ülepakkumisele.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment