Thursday, October 24, 2019

Motonostalgia 2019


Motonostalgia 2019 (Randveraaž, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratus: "Red Ale / Intl Amber Ale", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Red Ale - American Amber / Red" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Kurvikas, kuid kosutav Amber Ale eripruul käsitööõlu
IBU 29"

Väike lihtne pudel, lihtne tehnilisena mõjuv sildikujundus. Vähene kollane vahukirme kaob kiirelt. Õlle värvus - hämuselt punane. Aroom on magus-hapukas, karamelline ja sõstrane.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja mõrkjas või isegi suisa mõru. Keskmaitses tuleb esmasele täiesti vastupidine tunnetus - kehakas ja magus-mõrkjas, tugevalt kõrvetatud suhkrut meenutav. Lõppmaitse on hapukas, röstine, ülekuivatatud puuviljaleiba meenutav, pähkline ja pihlakane. Järelmekk muutub aga taas üllatavalt järsu kurviga kergepoolseks ja hapukalt metalliseks, mille järel jääb tugev mõrkjas-vürtsikas õhetus.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, mõru-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe. "American Amber" on kõige tabavam stiilimääratlus ning tootjakirjelduses mainitud "kurvikas" on samuti väga kohane - see jook jõuab keelel mitu korda maitsesuunda vahetada.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment