Thursday, October 31, 2019

Pühade porter 2019


Pühade porter 2019 (Saku, Eesti) pdl 0,5 l. alc 6,9 %vol. Ei RB ega UT tunne veel selle aasta toodet

Tootjainfo: "Pühadeporter on pruulitud unikaalse retseptiga, mida iseloomustab tavalisest suurem kogus karemell- ja kohvilinnaseid ning pikem laagerdumise aeg õllekeldris. Nii saabki tulemus tugevalt röstise maitse, kuivade nootidega ja tugevamalt karamelline – just see, mida õllesõber talvisteks pühadeks soovib."

Proofilkirjadega reljeefpudel, uhke ja pidulik sildikujundus. Pruunakas vaht täidab pool klaasi ja püsib mõõdukalt, haakudes kenakese vahumustriga klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tume kirsipunane. Aroom on magus, piimane ja šokolaadine.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas-magus. Keskmaitse on pehmelt šokolaadine ja magusakas. Lõppmaitse muutb veidi hapukamaks ja vürtsikamaks, nelgi ja vürtspipra elementidega. Järelmekk on veidi läilalt magus, kuid selle taandudes jääb keelepärale hapukas-mõrkjas ja vürtsikas õhetus, mis on juba täitsa meeldiv.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-magus-hapukas-magus-vürtsikas-magus-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe. Täiesti viisakas masstoodetud balti porter, veidi vürtsikam kui tavaversioonid.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment