Thursday, October 3, 2019

Dr.Jones Senior (2019)


Dr.Jones Senior (2019) (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA - Imperial / Double IPA", hinnang 91 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja 3,98 punkti.

Tootjainfo: "Mosaic, Chinook ja Citra humalatega puuviljane topeltipa."

Tegemist pole omaette hinnanguga, vaid taaskülastusega õllele, mille 2015.a kirjeldust näeb siit ja 2017.a oma siit.

Sildikujundus on taaskord muutunud, kindlasti huvitavamaks ja samas ka lakoonilisemaks. Sentimeetrine valge vahukiht on mõõdukalt püsiv, kuid haakub kenasti klaasiseintele. Õlle värvus on ehk pooltoonikese tumedamaks muutunud, kuid laias laastus sama kuldoranži kanti. Aroom jääb varasemate kordadega võrreldes tagasihoidlikumaks, ehkki mõnusalt ja päikesesoojalt kanarbikune on seegi. 

Maitse on võrreldes varasemate kirjeldustega minetanud puuviljasuse ja liikunud rohkem kanarbikusesse, vaigusesse ja puidusesse otsa. Jõuline, nätske ja ägedaloomuline on see kraam aga siiani.

See praegune klaasitäis on võrreldes kahe ja nelja aasta taguste kirjeldustega üsna tublisti muutunud. Jah, kahtlemata on see ikkagi võimsamam otsa topelt-IPA, korralikult vaigune ja okkaline, kuid enam mitte see mahlane puuviljade ristsugutis, mida varem samast klaasist sama nime alt saanud olen. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment