Wednesday, October 30, 2019

Honey Laku


Honey Laku (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Imperial Flavored" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Porter - Imperial / Double" ja 3,87 punkti.

Tootjainfo: "An Imperial Porter brewed with heather honey, liquorice root and blackcurrants, aged in Pedro Ximenez and Bourbon barrels."

Väike lihtne pudel, sildil on vist lagritsa erinevad avaldumisvormid? Sõrmepaksune tumepruun vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - täiuslikult must. 

Aroomis on tunda mee noote, kuid kas see on just kanarbikumesi, seda ei oska kinnitada. Samamoodi on marjaseid nüansse, kuid taas - on see nüüd mustsõstar või nt hoopis aroonia, sellele pihta ei saa. Lagritsat ja vaate ei oska kah lahti harutada sellest üsna ühtlaseks massiiviks vajunud aroomikuhilas.

Esmamekk on raske kehaga ja magus-hapukas, röstine ja marjane, liköörilik ja täidlane. Keskmaitses keha aga muutub õhemaks ja selle põhjusena ilmub veidi selgemana esile mustsõstar - see agressor kipub alati pilti enda alla ära matma. Lõppmaitses hakkab aimduma lagritsa soolakat-metallist maitset, mis muudab kogu suutunnetuse jahedamaks, kuid peamiseks jääb siiski hapukas-melassine kõikemattev magusus. Järelmekk on mõrkjas, röstine ja kuivapoolne, mis veidi liigsesse magusasse uppuvat kallutatust.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magus-hapukas-mõrkjas-magus-vürtsikas-magus-mõrkja buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. See "väga hea" on vist küll kõige madalam hinnang, mida Põhjala vaadihoidised on vana Gambrinuse käest saanud. Joogina omaette on ta ju täesti hea, mõnede põnevate nüanssidega ehk isegi. AGA - siin on liiiiiga palju kõike ning näiteks selle kuhjatise alt jäävad vaadid suisa tabamatuks ... aga kuulge, vaadihoidise puhul ei saa see kuidagi olla kiiduväärt või mis?

No comments:

Post a Comment