Monday, October 7, 2019

Persona Non Grata


Persona Non Grata (Ziemia Obiecana, Poola) prk 0,5 l. alc 6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Sour / Wild" ja hinnang 86 punkti. Untappd ütleb: "American Wild Ale" ja 3,83 punkti

Tootjainfo: "WILD BRETT IPA"

Pühaste keldrist kaasa ostetud purk, tehniline silt. Erkvalge pöidlapaksune vahukiht on üsna püsiv ja haakub ka hõreda vahupitsina klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt helekollane. Aroom on C-vitamiini taoliselt hapukas, laimine ja breti poolt lisatud mõnusa vürtsikas-ürdise-maalähedase vinega. 

Esmamekk on kerge kehaga ja magusakas. Keskmaitse on magusakas-mõrkjas- kommine ja huvitaval kombel kergelt kuusevaigune. Lõppmaitses tuleb esile pehmet hapukamat poolt, justkui sööks laimi peal tehtud šerbetti. Järelmekk tuletab taas meelde kuuseokkaid, mida sa oled mõnda aega ka päikese käes või peos soendanud.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga VÄGA hea taseme rüübe. IPA'na on see kraam üsna mõtetu. Mahlase APAna kiidaks väga kõrgelt. Joogina omaette - meeldiv karge klaasitäis, mida võtaks ette kohe mitu.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment