Tuesday, October 1, 2019

Blåbärsfeber


Blåbärsfeber (Brewski, Rootsi) pdl 0,33 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Berliner Weisse - Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Berliner Weisse" ja 3,91 punkti.

Tootjainfo: "A Berliner Weisse with heavy load of real blueberries and a strong support by blackcurrants with a hint of vanilla as a smooth finish."

Nääpsuke purk, sildil hunnik mustikaid. Tume, lillakaspunane vaht täidab üle poole klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - tuhmilt sügav lillaka varjundiga punane.

Aroooommm ... ooohhhh ... vanilje!!! Vaniljeküpsis. Õhuline vaniljene biskviit. Värskelt pagaritöökojast toodud rosinatega vaniljeküpsised. Ju mustikakistell! Vaniljega tuunitud mustikakissell vaniljaküpsisega.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja hapukas. Keskmaitse on kehalt lausa veidi vesine, kuid võimsalt mustikane (essents?), millelele lisandub mustsõstrakestade parkiv kuivus. Lõppmaitse muutub magedamaks, kuigi keelekülgedel säilub pehme hapukas-magus mustikatoon. Järelmekk on jällegi vaniljeküllane, kuiv ja keelepära parkiv.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusa buketiga nii ja naa rüübe. Aroomi kohta ütleks "mega!" ja kahtlustaks essentsi kasutamist. Maitse ei jõua aga poolelegi sellest tasemest, olles lihtsalt OK berliner.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment