Tuesday, December 3, 2019

Black Currant Down


Black Currant Down (Anderson's, Eesti) pdl 0,375 l. alc 6,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Beer - Flavored", koondhinnet veel pole. Untappd ütleb: "Sour - Other" ja 3,66 punkti.

Tootjainfo: "Barrel Aged Blackcurrant Wild Ale"

Keskmist kasvu pudel, traatkinnisega kork, silt tumelilla. Vähene punaka varjundiga vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - tuhmilt lillakas-punane. 

Aroom on hapukas, ühekorraga nii kuiv kui mahlane. Meenuvad nii kodune marjavein kui balsamico ja valge veini äädikas. Mida tühjemaks saab klaas, seda rohkem tekib klaasi ka seda vinet, mida ingliskeeli nimetatakse "funky", maakeeli räägiks midagi sõnnikust ja kõdust. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja tuhmilt hapukas. Keskmaitse lööb magusalt ja hapult laksudes mahlased lained üle keele kokku, marjakestade parkiv kuivus koolutab keelekülgi. Lõppmaitse tõmbab silmad happeliselt kissi ja sõstraseemnete kuivus pargib mõrkjalt suulage. Järelmekk on magus-hapu, kuiv ja arooniamahla meenutav.

Keskmisest raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-magusakas-hapuka-mõrkjas-magus-hapu buketiga Übertaseme rüübe. Metsiku hapuõlle põhijooned on siin täiesti meeldivalt olemas, aga veidral kombel jääb kontakt musta sõstraga nõrgaks, pigem räägiks arooniast.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment