Thursday, December 26, 2019

Darknight - Rum BA


Darknight - Rum BA (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 15,3 %vol. Ratebeer ütleb: "BarleyWine / WheatWine / RyeWine" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Barleywine - Other" ja hinnang pole samuti välja kujunenud.

Tootjainfo: "Black barleywine rum BA"

Baasversiooni kirjelduse leiab siit.

Väike lihtne pudel, tume-tume sildikujundus ja hõbejas vahakael. Vähene kollane vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt ja mustavalt sügavpunane. 

Aroomis segunevad odraveini enda pehme iiriskomm, impstoudile omane röstine mõrkjus ja rummivaadist tulev pehme suhkruroo jäme voog. Sedasorti täidlast sooja lõhnaköit võiks nina kaudu lohistada piiiiikalt ja kaua.

Esmamekk on raske, täidlane ja soe ning sädelev, melassine ja vürtsikas, keeleotsa kirvendav ja magus-ümar. 

Keskmaitse paneb sind veidikeseks tugitooli taanduma, mõeldes kas see rummine surin nüüd ülemäärane pole ... ja siis järeldusele jõudma, et ei ole mitte midagi siin üleliigset, vaid just selline paras ja soe ning sädelev nagu ahjusoojas toas särav jõulupuu.

Lõppmaitse on rammus ja täidlane nagu ahjuprae juurest nokitud läbihaudunud must ploom vähese ingveriga, suti ehk isegi kõrbenud, aga nii meeldiv, et neid oled sa valmis kahtvli otsa torkama ikka veel ja ammu siis, kui kõht on liiga täis.

Järelmekis liituvad röstpähklid, krõbe lihakoorik, vürtsikas stritsel ja suur klaasitäis portveini. Ehk siis kõik see, mis jääb meelde ühest rammusast jõulu-söömaajast.

RASKE kehaga, vähekarboniseerunud ja õlise paletiga, magus-vürtsikas-magus-mõrkjas-magus-hapukas-mõrkjas-magusa buketiga ÜBERTASEME rüübe. Digestiiv. Luksuslik-pillav klaasitäis peale rasket pidusööki, millega käes on paras laskuda kušetile lösakile ja veeretada seltskondlikult ümarat jutumulli, sama ümarat kui su vats.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment