Sunday, December 22, 2019

Sume Suveöö


Sume Suveöö (RumalHumal, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeer ei tunne ei tootjat ega toodet. Untappd ütleb "Homebrew, Stout - Imperial / Double Milk" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Imperial stout FBA
IBU 50"

FBA = Fake Barrel Aged, ehk siis laastude peal hoitud :)

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnus-silt seekord. Tumepruun vaht vurtsab pudelist, täidab 2/3 klaasist, kuid ei püsi kuigi kaua. Õlle värvus - jäägitult-must. 

Aroom on hapukas, õrnalt suitsune, mustade ploomide, käärimaläinud ploomimoosi ja veidi atsetoonise-belgialiku vängusega ning röstine ... ühesõnaga korraga juba palju lõhnu :)

Esmamekk on raske kehaga ja magus-mõrkjas, melassi ja käärinud-kõrbenud moosi noodiga. Keskmaitse jätkab samal lainel, röstine-vänge segu meenutab neid üksikuid ebaõnnestunud katseid, kui belglased on üritanud imp-stouti teha. Lõppmaitse on alkoholine ja veidi tärpentinine, vaatamata kogu siirupisele melassimerele kribib see kraam keelt.  Järelmeki ajal saad aru, et tegelikult on jook ülekarboga ja söestunud linnaseid on gramm liiga palju mängus.

Väga raske kehaga, üelakrboniseerunud ja õlise paletiga, magus-mõrkjas-kirbe-hapukas-mõrkjas-magus-kirbe buketiga OK taseme rüübe. Juua sünnib, võttes arvesse märkust "Pruulmeistri esimene stout... :)", aga kiita ikkagi ei oska.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment