Tuesday, December 3, 2019

Must Mart


Must Mart (Muhu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter", hinnangut pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Porter - Other" ja hinnang pole samuti välja kujunenud

Tootjainfo: "Must Mart on muhulaste muinaskangelane, kelle vägitegudest pajatatud loo järgi asub praegugi Tammiski hiigel kivimürakas, mille all Mardi varandus. Selle porteri seest avastad igasugust kraami ning tummiseid mõtteid, mis muudab sind rikkaks ilma kivimürakat liigutamata"

Väike lihtne pudel, mustal sildil muhumustriline nägu. Pruun vaht täidab pool klaasist ja püsib päris kaua. Õlle värvus - tuhmilt tumepunane. 

Aroom on päris rikkalik, hapukas, kõrvetatud leiva, mustade ploomide, tumedate rosinate ja lahja kohvi segune.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse lisab veel veidi tihkemat suutunnet ja mõrkjaks kõrvetatu leiba. Lõppmaitse muutub magusamaks ning ploomisemaks. Järelmekk on veidi hapukam ja leebelt rosinane, meeldivalt mahe ja ümar.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Korralik porter, ei mingeid nurki ega puudusi, aga ka ei mingit vaimustust.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment