Sunday, December 8, 2019

Huitzilopochtli


Huitzilopochtli (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Flavored - Chili / Peppers" ja hinnang pole välja kujunenud. Untapped ütleb "Stout - Other" ja 3,72 punkti

Tootjainfo: "Huitzilopochtli algab teravalt ja järel käib tal tuli ja suits justkui samanimelisel Asteekide sõjajumalal. Austa ja sa oled igavesti tema kaitse all. Habanero Spiced stout Laphroaig BA
IBU 60"

Väike lihtne pudel, sildil on see asteegi nimi omapäraselt poolitatud :) Pruunakas vaht täidab kolmandiku klaasist, kuid kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - nii must kui olla saab. 

Aroom. Guašš. Vürtsikas ja suitsune guašš :D

Esmamekk on raske kehaga ja mõrkjas-magus, täidlane ja ümaralt kakaone. Keskmaitses hakkavad oma pead tõstma habanero-sõdalased, lükates ümbritsevat pimedust hõõguvate tõrvikutega eemale. Lõppmaitse on täidlane, ümar, pehme, must ja magus ... ja õõõõh-õõhetav, tšilline ja suitsune. Järlmeki ajaks on tšilliõhetus saavutanud mõõduka tulekahju mõõtmed ja selle sobiva suitsuse raskuse, mis otse (sõja-)jummmalikult sobib magusa lagritsase-šokolaadise ümarusega.

MEGA! Tuli ja suits haakuvad ju omavahel suisa geniaalsel moel, kas pole? Seega tuleb selle mõtte eest - teha habaneero-tulitavat ja suitsuse viski ümarat raskekaalulist jooki tunnistada lausa briljantseks ideeks!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment