Monday, December 2, 2019

Pööriöö


Pööriöö (Mäepea, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeer ei tunne seda jooki. Untappd ütleb "Porter- other" ja hinnang pole samuti välja kujunenud.

Tootjainfo: "This porter we brewed long ago and now its matured 18 months.
IBU 32"

Väike lihtne pudel, sildil külm sinine valgus. Sentimeetrine tumekollane vahukiht kaob üsna tõtakalt. Õlle värvus - kirkalt tume kastanipunane. Aroom on leebelt, aga väga meeldivalt röstine ja veinine ... ei, isegi portveinine!

Esmamekk on keskmise kehaga ja üllatavalt hapu-vürtsikas. Keskmaitses tõuseb sõstrase hapu kõrvale ka veidi kakaokreemist pehmust, ent peamiseks tegijaks jäävad siiski jõhvikad ja kuivatatud mustsõstrad. Lõppmaitse ajal hakkavad keeleküljed huugama eriskummalises ja tiiiiba kirbes vürtsikas kumas, justkui oleks ühekorraga kohvi ja patarei keelel surisemas. Järelmekis sulanduvad kokku jube põnevas ja keerukas ringtantsus kohvi, mustasõstraliköör ja vürts-nastoika ploomide ja köömnetega. 

Keskmisest kriips raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapu-vürtsikas-hapukas-magusakas-vürtsikas-hapuka buketiga Übertaseme Überpõnev rüübe. Selline tunne, nagu oleks siin porteris mingi täiendav elukas lisaks pärmile ringi mütanud, kuid on seesinase joogi ainult huvitavamaks muutnud.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment