Thursday, December 12, 2019

Põrguvärk


Põrguvärk (Munga, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11,3 %vol. Ratebeer ei tunne seda jooki. Untappd ütleb: "Mead - Cyser" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Aroonia ja ghost pepperiga mõdu" (omalt poolt lisan - vee asemel õunamahl)

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Vahtu pole. Joogi värvus - hämuselt tuhmoranz. Aroom meenutab kõige ehtsamat õunamahla, pikemalt sisse hingates hakkab tuntavaks muutuma vürtsine kõditus.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja hapukas-magus. Keskmaitses hakkab magusale suveõunasele maitsele lisaks kerima piprakest. Lõppmaitse meenutab juba ahjuõuna, millele on peale riputatud tšillikest (missugune suurepärane mõte!). Järelmekk on magus-vürtsikas, huvitaval kombel veidi mõrkja muskaatpähklise taustaga.

Kergepoolse kehaga, alakarboniseerunud paletiga, hapukas-tšillise-magus-tšilline-magus-tšilline-mõrkja buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Ausalt öeldes ootasin pruulmeistri jutu ja ghost pepperi mainimise peale midagi väga palju ekstravagantsemat, see siin on aga lihtsalt muhedalt tšilline vürtsmõdu. Või siis vürtsikas tšillicyser, kui täpne olla :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment