Monday, May 18, 2020

50 sügavmusta südametunnistuse varjundit


50 sügavmusta südametunnistuse varjundit (Priidu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,0 %vol. Ei RB ega UT ei tunne seda jooki

Tootjainfo: "Hoppy Luwak. Kange tume õlu (kange porter)??
vesi, linnased, humal, pärm, kakao, Kopi Luwaki oad"

Väike lihtne pudel, mustal sildil kuldne mask. Kollakaspruun tihke vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib väga kaua, haakudes ka tiheda pitsjäljena klaasiseintele. Õlle värvus - tihkel ja hämuselt punakas-mustjas-pruun. 

Aroom mõjub kui kohvikontsentraat - rikkalik ja täidlane, hapukas ja röstine. Vana Gambrinus ei pea end kohvigurmaaniks, kuid seda lõhna tahaks küll rohkem tunda ka kohvitassist!

Esmamekk on keskmisest ehk vaid kriips raskema kehaga ja hapukas-magus, röstine ja keeleotsa vaikselt torkiv. Keskmaitse muutub magusamaks ja samas ka huvitaval moel magedamaks, meenutades Guinessi mage-röstist suutunnetust. Lõppmaitse torgib jälle veidi keelekülgi, luues petliku mulje pipra kasutamisest, samas põhitooniks on midagi ploomide ja füüsali vahepealset segatuna jääkohviga. Järelmekk jääb samamoodi kohvisele lainele, kuid selle taust vajub veidi lamedaks.

Keskmisest veidi raskema kehaga, alakarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magus-vürtsikas-hapukas-vürtsika buketiga nii ja naa õlu. Lõhn mõjub suisa oivalise kohvielamusena, maitse jääb aga sellest kõvasti maha, olles lame ja tiba arusaamatu.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment