Tuesday, May 12, 2020

Turbulent


Turbulent (Priidu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ei RB ega UT ei tunne seda jooki

Tootjainfo: "KasGos. Kasemahla gose
kasemahl, odra- ja nisulinnas, humal, pärm, mäesool, koriander"

Väike lihtne pudel, sildil miskipärast nii belgia kui eesti tähised. Erkvalge vaht täidab pool klaasi ja püsib kaunilt. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom: koriander kandub juba meetri taha, lähemalt ninatades on tunda veidi keefirlikku hapukat ja õrna soolakat nooti.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-hapukas-soolakas. Keskmaitses  hapukas pool veidi võimendub, võttes redisemarinaadi taolise varjundi, samas muutudes ka vastu ootusi kehakamaks - hapud joogid tavaliselt kehaga just ei laiuta. Lõppmaitses saab dominandiks koriandri eeterlik nätske olek. Järelmekk on soolakas ja hapukas, mõnusalt värskendav.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magus-hapukas-soolakas-hapukas-magusakas-soolakas-hapuka buketiga Übertaseme rüübe. Väga stiilipuhtalt teostatud gose, boonusteks maitsetega mitte koonerdamine (soola on parajalt!), mõnus kehakus ja asjaolu, et tegu on seni varjus olnud hobipruuliga. Kokkuvõttes - igati väärib kiitust ja mõtlemist ametlikult käe proovimise peale!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment