Monday, May 4, 2020

Väike roheline draakon


Väike roheline draakon (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,0 %vol. Ratebeeri stiilimääratlus: "Sour / Wild Beer - Flavored" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Fruited" ja 3,5 punkti

Tootjainfo: "Selles eksootilises ja värskendavas hapuõlles saavad kokku idamaine Wasabi ja Spirulina vetikas. Pruulitud mõeldes palavale suvepäevale ja aasia toidule.
IBU 5"

Väike lihtne pudel, rohelisel sildil draakon ja söögipulgad. Erkvalge vaht täidab pool klaasist, kuid kaob kiirelt. Õlle värvus - rohekas-kollakas. Aroom on hapukas ja jogurtit või kohupiimavadakut meenutav, hea fantaasia korrald võib vist sügava sissehingamise korral ka mingit vürtsikat elementi aimata.

Esmamekk on kerge kehaga ja hapu. Keskmaitse jätkba sama erksal happelisel lainel ja lisab pooltooni jagu mõrkjust. Lõppmaitse ... no ma ei tea, kuskohas see wasabi siin on? Hapendatu herned ehk küll. Mingi õõõõrn köögiviljane vürtsikus ehk ka, aga ma pole kindel, kas te ikka päris wasabit saanud olete? Seda meie vängema otsa mädarõika moodi käredat kõrvetust? Järelmekk muutub veidi magusamaks, meenutades neid kõige magusamas võõbas olevaid snäkipähkleid, mis peaks väidetavalt wasabi-maitselised olema.

Kerge kehaga, vähekarboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga vasturääkiv rüübe. Kui võtta seda lihtsalt ühe järjekordse hapuõllena, siis täidab ta oma karastava-janukustutava funktsiooni vägagi kenasti ära. Aga kui sildil on lubatud wasabit, siis see on siin küll niiiiiiiiiiiiiiii pehme versioon, et paneb õlgu kehitama.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment