Tuesday, May 5, 2020

Youngs Special London Ale (taaskülastus)


Youngs Special London Ale (Wells & Youngs, UK) pdl 0,5 l. alc 6,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Strong Ale - English" ja hinnang 86 punkti. Untappd ütleb: "Strong Ale - English" ja 3,53 punkti

Tootjainfo: "Ingredients: Maris Otter and Crystal malt; Fuggle and Goldings hops. Dry hopped with Golding and Target hops. Re-pitched with fresh yeast and wort in the bottle.Young’s Special London Ale is the UK’s No.1 bottle conditioned ale. It is an unpasteurised, living beer, matured in the bottle for a fuller, more complex, multi-dimensional, fresher taste. Without artificial carbonation, the only fizz is the natural effervescence created by fermentation.
“A wonderfully balanced, deep-golden strong bottled ale, brewed from pure malt and a phenomenal amount of hops. A lively, fruity character with suggestions of banana and orange zest.” "

Tegemist pole omaette kirjutisega, vaid võrdlusega 6 aasta taguse kirjeldusega - päris huvitav endal vaadata, et kuidas ma seda jooki nüüd tajun. Pudel ja silt on muutunud palju lihtsamaks - vähem välist glamuuri on pigem hea. Vahtu on seekord suti rohkem, püsivus aga üsna sama. Õlle värvus mõistagi sama punakas-kuldne. Aroom on otse oivaline - apelsinikoorene on väga täpne märksõna. 

Maitsepildi osas olen ma üllataval kombel veelgi rohkem rahul kui tookord - enamasti on algusaegade vaimustus hiljem leebemaks muutuv, aga pagan see on superhea! Jah briti tavalisest õllekoolkonnast astub see oma puuviljasusega veidi välja, kuid ikkagi - see on nurjatult hea kraam, mida tahaks juua palju ja kasvõi õhtu otsa!
---
pilt isetehtud



No comments:

Post a Comment