Thursday, May 7, 2020

Achel 8 Blond


Achel 8 Blond (Achelese, Belgia) pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Ale - Strong Pale" ja hinnang on 97 punkti. Untappd ütleb: "Belgian Strong Golden Ale" ja 3,69 punkti.

Tootjainfo: "A pale, strong, fruity, hoppy Trappist ale from one of Belgium’s six official abbey breweries. Achel 8° is hard to find even in Belgium; in the U.S. it’s up there with the rarest of beers. This blond, flavorful beer is a surprisingly refreshing brew at 8% alcohol by volume. It is lightly filtered, but still wholesomely hazy with yeast remaining and refermenting in the bottle
IBU 20"

Väike lihtne pudel, klassikaliselt lihtne ja kahvatu sildikujudus. Kreemika varjundiga vaht täidab üle poole klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt kuldne. 

Aroom. Oikurjam. Vana Gambrinus suisa heldib. Niiii ehedalt tulevad meelde need esimesed "ohsapoiss" stiilis emotsioonid, mille käigus toimus nakkumine heasse õllesse. See lõhn on KULDNE! Kuivatatud puuviljade mägi.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-magusakas. Keskmaitse lisab siia veidi mõrkjust, heledad kuldsed rosinad kohtuvad tatrameega. Lõppmaitse on hapukam, säravam, kuldsem ja suurejoonelisem, sõltumatu ja hiilgav oma klassikalises olekus. Järelmekk paneb peale vana vinüüli ja kuulab klassikalist rock'n'rolli, meenutades vanu aegu ja vahtides õndsa naeratusega tapeedimustrisse.

Keskmisest suuuti raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERtaseme rüübe! Kuldane roknroll, kuldane klassika. Vana Gambrinus on imestusest sillas, et kuidas see õlu seni kirjeldamata oli ... ja paganama rahul, et oli põhjust nokka kasta vanade heade mälestuste sisse!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment