Thursday, May 7, 2020

Narwhal Imperial Stout


Narwhal Imperial Stout (Sierra Nevada, USA). pdl 0,355 l. alc 10,2 %. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang 99 punkti!!! Untappd ütleb: "Stout - American Imperial / Double" ja 3,97 punkti

Tootjainfo: "Narwhal Imperial Stout is inspired by the mysterious creature that thrives in the deepest fathoms of the frigid Arctic Ocean. Featuring incredible depth of malt flavor, rich with notes of espresso, baker’s cocoa, roasted grain and a light hint of smoke, Narwhal is a massive malt-forward monster. Aggressive but refined with a velvety smooth body and decadent finish, Narwhal will age in the bottle for years to come
IBU 60"

Väike õlakas pudel, kojale mitteomane sildikujundus kujutab narvalit. Tumepruun vaht täidab pool klaasi ja püsib üsna kaua, haakudes kenasti ka klaasiseintele. Õlle värvus - must. Aroom on magusakas-mõrkjas, kakao ja rösti nootidega.

Esmamekk on raske, veidi õline ja mõrkjas-magusakas, tsiba kõrbenud ja šokolaadine. Keskmaitse muutub hapukamaks, musta ploomi meenutavaks, mis on omakorda täidetud kaneeliseguse šokolaadiga. Lõppmaitse on magusakam, röstpählite ja -kookose servaga, mille röstimise aste on läinud veidi üle kõrbemise serva. Järelmekk on juba üsna jämedalt magus, aga ka imekenasti tasakaalustatud nii mõru kui hapu poolega.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-magus-mõrkjas-hapuka buketiga Übertaseme rüübe. Jah, ta on otse oivaliselt tasakaalus. Jah, see on üsna õpikunäide, kuidas teha korralikku imp-stouti. Aga ... no ei ole tal ka mingit vimkat küljes, mille üle kuidagi eriliselt vaimustuda.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment