Wednesday, May 20, 2020

Pineapple Pizza Space Cookie IIPA


Pineapple Pizza Space Cookie IIPA (Omnipollo, Rootsi) prkl 0,44 l. alc 8,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double IPA" ja hinnang 76 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja 3,8 punkti.

Tootjainfo: "Omnipollo × Monkish. Our latest iteration of our dreamy collaboration with Monkish. Inspired by everyone's favorite pizza, the pineapple pizza. Handfuls of Mosaic and Citra hops and pineapple as the delicious toppings. Contains Lactose. Drink fresh!"

Keskmist kasvu purk, sildil Ananassi tähtkuju. Valge vaht täidab pool klaasist ja püsib väga kaua, haakudes ka tublisti klaasiseintele. Õlle värvus - hämuselt kollane. 

Aroom on super-troopiline, ainult et keset seda troopikat seisab sinine välikäimla. Jah see käimla on juba tükk aega kasutamata, aga kasutatud humalate spetsiifiline nüanss on ikkagi tunda. Jah puuvljane, jah troopiline, aga ikkagi ka kemmerguline :)

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-mõrkjas, humalavaigud hakkavad kohe alguses keelele pesa punuma. Keskmaitse muutub mehusemaks, kõrvitsa-mango-porgandi-kadaka-mehusek. Sihuke imeilusalt tervislik ja veidi agressiivne. Nagu võitlev vegan või midagi säänset.

Lõppmaitse nihkub veidi hapukamasse kanti, siia kadakamangole on nüüd lisatud ka kuusevõrseid ja seedermänni noori rohelisi käbisid. Järelmekk muutub mõrkjas-kirbeks, mida üritab veidigi tasakaalustada mango-ananassi-mehu.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-kirbe buketiga Megataseme rüübe. TopeltIPA'de milkshake'ilik esindaja. Suurepärane kombo, aga veidi üle võlli.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment