Wednesday, May 13, 2020

Tartu pilsner


Tartu pilsner (Pühaste, Eesti) pdl 0,5 l. alc 5,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Pilsner - Czech" ja hinnang pole välja kujunenud.

Tootjainfo: "IBU 40"

Pühaste keldrist ostetud purk, tehniline sildike. Valge vaht täidab pool klaasist, kuid pole kuigivõrd püsiv. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on sulnilt värske - hea vee baasile toetub veidi linnasemagusat ja humalahurma, lihtne aga nauditav lõhnasegu. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse muutub stiilikohaselt hapukamaks ja veidi kuivapoolseks. Lõppmaitse on magus-mõrkjas, mõnusa marjase hapu fooniga. Järelmekk alustab hapukas-magusalt, siis kõnnib üle keele vürtsikas värskus ja kõige lõpuks jääbki kõlama mõrkjas-vürtsikas kargus.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karaboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga VÄGA HEA TASEME rüübe. Jah see õlu on lihtne nagu lauajalg. Aga see on üks kuradima ilusasti tehtud lauajalg, meistrikäega ja hea viimistlusega. Värske nagu jahe kevad sinu klaasis.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment