Thursday, May 21, 2020

Double Niki


Double Niki (Omnipollo, Rootsi) pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double IPA" ja hinnang 58 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja 3,93 punkti.

Tootjainfo: "We all loved Niki Pale Ale, so we decided to amp up the ABV, throw in even more hops and release Double Niki
IBU 60"

Väike purk, kollasel sildil säsipuntrane lilla mullistus. Valge vaht täidab pool klaasist ja püsib mõõdukalt, haakudes ka pitsjäljena klaasiseinale. Õlle värvus - hämuselt-pilviselt tuhmkollane. Aroom on magus, kollase kreegi ja virsiku vahepealne, tuntava humalase vaiguse lisandiga.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-mõrkjas, veidi keeleotsa kõditav. Keskmaitse muutub mehusemaks ja hapukamaks, kreegi-kõrvitsa mehu taoliseks, ainult et valge pipra kribinaga sinnajuurde. Lõppmaitse  on magus-mõrkjas, vaigune ja mahlane. Järelmekk muutub mõrkjamaks ja veidi kuivapoolseks, selles kuivusele aitab kaasa vaigune mõõdukas humalahammustus.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse ning ühtlasi mahlaka paletiga, magus-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga ÜBertaseme rüübe. Suurepärane NEIPA, kuigi ehk mitte topelt-mõõtmes ... noh ütleme nii 1,5 NEIPA :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment